Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Ανίκανοι οι Ελληνες


από την Ημερησία
Νέα θύελλα από τα αποσπάσματα των διαλόγων κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη φέρεται να εκτόξευσαν σκληρές κουβέντες για την κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός περιήλθε σε έξαλλη κατάσταση, χτυπώντας επίμονο το χέρι του στο τραπέζι και υποστηρίζοντας, ότι η τρόικα ανέλαβε καθήκοντα στην Ελλάδα εξαιτίας της ανικανότητας της χώρας μας να διαχειριστεί τα προβλήματά της!

Το επεισόδιο μεταξύ του πρωθυπουργού και του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου ξεκίνησε όταν ο κ. Παναγιωτακόπουλος τόνισε ότι η επιτροπή από την τρόικα «αγγίζει τα όρια της εθνικής μας κυριαρχίας». «Είναι ένα είδος εθνικής υποτέλειας» είπε χαρακτηριστικά.

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Εγώ ζήτησα τεχνογνωσία. Από την αρχή άλλωστε όταν οι τροϊκανοί ζητούσαν διάφορα πράγματα εγώ τους έλεγα ότι είμαστε ανίκανοι να τα κάνουμε. Μετά άρχισαν να το καταλαβαίνουν και αυτοί ότι είμαστε ανίκανοι.Γ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω διαφορετική αντίληψη για τον ελληνικό λαό, δεν είναι ανίκανος ή άχρηστος.Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: (Σε έξαλλη κατάσταση) Είμαι πρωθυπουργός και να σέβεσαι αυτά που λέω. Να ανακαλέσεις.Γ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω διαφορετική άποψη για τον ελληνικό λαό. Και η τεχνογνωσία κατ' ουσίαν σημαίνει πολιτική υποταγή.Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: (Χτυπώντας το χέρι συνεχώς στο τραπέζι και σε πολύ έντονο ύφος) Να ανακαλέσεις. Εγώ την μόνη υποθήκη που μπορεί να βάλω είναι το σπίτι που έχω στο Καστρί. Και αυτό μόνο για το μερίδιο που εγώ έχω.Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: (Μετά από προσπάθεια του Δημήτρη Ρέππα αλλά και άλλων στελεχών) Αν επιμένετε ότι είναι απλώς για τεχνογνωσία να ανακαλέσω όμως ο ελληνικός λαός είναι ικανότατος λαός. Ό,τι ανέλαβε, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το έφερε απολύτως σε πέρας. Αν η δημόσια διοίκηση είναι χάλια φταίμε πρωτίστως εμείς που κυβερνάμε τόσα χρόνια.Η έκρυθμη κατάσταση συνεχίστηκε, καθώς η μακρά ομιλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου ενόχλησε τον Γιάννη Μίχα.Γ.ΜΙΧΑΣ: (Απευθυνόμενος στον γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη) Μα δεν θα σταματήσει ποτέ; Να του αφαιρέσεις το λόγο.Μ.ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ολοκλήρωσε Γιώργο.Γ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: (Πετώντας τα χαρτιά του, καθώς η ομιλία του ήταν γραπτή) Έχω τελειώσει. ΟλοκλήρωσαΜ.ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Σε παρακαλώ Γιώργο πες τις φράσεις σου.Γ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω τελειώσει.Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Γιώργο μίλησε.Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: (Πάλι μετά από παρέμβαση του Δημήτρη Ρέππα) Ολοκλήρωσα. Μόνο να πω κάτι για τις συγκεντρώσεις. Αν δεν μπορείτε να υπερασπίζεστε τις συγκεντρώσεις να μην τις κάνετε. Αν έχετε 50 άτομα μόνο να παρακολουθούν μπορούν να έρχονται και να τα κάνουν λαμπόγιαλο. Αν έχετε 500 συγκεντρωμένους δεν θα τολμήσει να έρθει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου