Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Την "γενοκτονία" τους θέλουν να εορτάσουν, 27 Ιουνίου, οι Τσάμηδες στην Ηγουμενίτσα


το είδαμε στο ιστολόγιο Βορειοηπειρωτικά, από το ιστολόγιο κάτοψη με άποψη
 
Η Ελληνική Αστυνομία τους διαμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει να περάσουν τα σύνορά μας. Υπέρ των Τσάμηδων και ο (υπό αμφισβήτηση) νέος δήμαρχος Τιράνων Lulzim Basha

Την 67η επέτειο της υποτιθέμενης "γενοκτονίας" τους, θέλουν να εορτάσουν, τέλη Ιουνίου, στην Ηγουμενίτσα οι Τσάμηδες. Θεωρούν ότι, μετά την κατάργηση της βίζας, ήρθε ο καιρός να τιμήσουν "τους σφαγιασθέντες προγόνους τους στην πατρίδα τους"!!! Η Ελληνική Αστυνομία, όμως, τους διαμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει να περάσουν τα σύνορά μας. Η επέτειος "γενοκτονίας" των Τσάμηδων, που καθιερώθηκε το 1994 από την Αλβανική Βουλή,
επί πρωθυπουργίας Σαλί Μπερίσα, θεωρείται εθνική γιορτή της Αλβανίας. Αν δεν έρθουν στην Ηγουμενίτσα, που είναι και το πιθανότερο, απόγονοι των Τσάμηδων θα εορτάσουν την επέτειο στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια. Καραβάνια Τσάμηδων απ ' όλα τα σημεία της Αλβανίας, αλλά και από το εξωτερικό, θα κατέβουν κοντά στη Σαγιάδα, επί Αλβανικού εδάφους, για να απαιτήσουν από την Ελλάδα την καταβολή αποζημιώσεων για τις περιουσίες των Τσάμηδων που υποτίθεται ότι άρπαξαν οι Έλληνες τον Ιούνιο του 1944, όταν έφυγαν από την Θεσπρωτία. 
 
 


ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΚΑΙ Ο LUZIM BASHA

Και ο (υπό αμφισβήτηση) νέος δήμαρχος Τιράνων και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Lulzim Basha τάχθηκε υπέρ των Τσάμηδων.
Ο κ. Basha, μεταξύ άλλων, τόνισε πως το «Τσάμικο Ζήτημα» θα επιλυθεί στο πλαίσιο διεθνών συμβάσεων.
Ακόμη είπε ότι με την κατάργηση της βίζας, οι Τσάμηδες μπορούν να δουν τις «περιουσίες τους». Υπογράμμισε συγκεκριμένα: «Σήμερα οι πολίτες της Τσάμικης κοινότητας είναι ελεύθεροι να επισκεφθούν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους χωρίς κανένα εμπόδιο».

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!

Μια άλλη παράμετρο που θα πρέπει να αναφερθεί, είναι αυτή της απαίτησης του κόμματος των Τσάμηδων, ώστε στο έντυπο απογραφής πληθυσμού, να αναφέρεται και ο τόπος γέννησης των πολιτών. Με αυτό ελπίζουν ότι για περίπου 2.500 Τσάμηδες θα καταγραφεί ως τόπος γέννησης τους η Ελλάδα, «Τσαμουριά» (Θεσπρωτία).
Γνωρίζοντας οι Τσάμηδες ότι τα αποτελέσματα της απογραφής θα αποσταλούν στην Ε.Ε., επιδιώκουν, ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση του κ. Berisha, ώστε να συμπεριλάβει στο έντυπο της απογραφής και τη συγκεκριμένη ερώτηση περί του τόπου γέννησης,προκειμένου να διεθνοποιηθούν τα στοιχεία αυτά.
Αυτό το επιδιώκουν, ώστε να έχουν στο χέρι ένα επίσημο έγγραφο, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια στις διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή ακόμη και στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Χάγη

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΕΡΙ "ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ"

Οι Αλβανοί για την "γενοκτονία" των Τσάμηδων, υποστηρίζουν τα εξής:
*"Στις 27 Ιουνίου 1944 έγινε η "σφαγή της Παραμυθιάς", όταν οι αιμοσταγείς Έλληνες του ΕΔΕΣ υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα κατέσφαξαν 2.000 Αλβανούς Μουσουλμάνος και ανάγκασαν 25.000 άλλους να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους στην Θεσπρωτία και να περάσουν άρον άρον στην Αλβανία για να διασωθούν!".
*"Οι Έλληνες του Ζέρβα λεηλατούσαν από τις αρχές του 1943 τα σπίτια των Τσάμηδων, άρπαζαν τα ζώα τους, βίαζαν τις γυναίκες και τα κορίτσια τους, πολλά απ' αυτά τα ανάγκαζαν να εκδίδονται και έβαζαν τους μουσουλμάνους να σκάβουν τους τάφους των παιδιών τους!".
*Όσο για τις κατηγορίες των Ελλήνων ότι ο Ζέρβας έδιωξε από την Θεσπρωτία τους Τσάμηδες επειδή συνεργάστηκαν με τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές, οι Αλβανοί ισχυρίζονται ότι οι "Τσάμηδες αναγκάστηκαν μετά το 1943 να ζητήσουν προστασία από τους γερμανούς, εξαιτίας του αδυσώπητου κυνηγητού των "ελληνικών συμμοριών" υπό τον Ζέρβα!".
Όλα τα παραπάνω δεν τα υποστηρίζουν μόνοι οι Αλβανοί, αλλά και Έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίου! Για παράδειγμα, ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γιώργος Μαργαρίτης, υποστηρίζει τις Αλβανικές απόψεις στο διαβόητο βιβλίο του "Τσάμηδες - Εβραίοι: Ανεπιθύμητοι συμπατριώτες", που κυκλοφόρησε το 2005!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου