Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αυστρία: Το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί κατά το ήμισυ


από την Ημερησία




Την άποψη πως το ελληνικό χρέος θα πρέπει να διαγραφεί κατά το ήμισυ και πωςόλες οι άλλες λύσεις είναι απλώς «παραμύθια», διατυπώνει, σε σημερινές δηλώσεις
Αυστριακός, πρώην πολιτικός της εποχής του Σοσιαλδημοκράτη ιστορικούκαγκελάριου της Αυστρίας Μπρούνο Κράσκι, Χάνες Αντρος, ο οποίος είχε διατελέσειαντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις του.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αντρος, οι Έλληνες δεν έχουν το δυναμικό για νααποπληρώσουν τα 330 δισεκατομμύρια ευρώ και σε παρόμοια περίπτωση μια τράπεζα,προκειμένου να χάσει τα πάντα, διαγράφει το ήμισυ του χρέους.
Απαντώντας στην ερώτηση, για το πότε θα το καταλάβουν αυτό οι πολιτικοί, οπρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά «ελπίζωσύντομα, διότι διαφορετικά θα πρέπει κάποιος να επικαλεστεί τον Μαρκ Τουέν, οοποίος έλεγε πως, ή θα κρατήσουμε μαζί ή θα απαγχονιστούμε ξεχωριστά».
Στις δηλώσεις του ο κ. Αντρος ασκεί δριμύτατη κριτική στους ευρωπαίουςπολιτικούς για την «ανεύθυνη αδυναμία» τους να αφήνουν σε ασάφεια την Ελλάδα,αναφέροντας πως δεν πρόκειται μόνον για την Ελλάδα, αλλά πως οι πολιτικοί, ανσυνεχίσουν αυτή τη στάση τους, θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στηνασημαντότητα.Ο ίδιος καταγγέλλει το γεγονός, όπως τονίζει, πως από τη δεκαετία του 1970καμία κρίση κράτους δεν έτυχε τόσο αισχρής διαχείρισης από τους ευρωπαίουςπολιτικούς, όπως η τωρινή κρίση στην Ελλάδα.
Στο μεταξύ, σε σημερινές δηλώσεις της, πριν από την εβδομαδιαία συνεδρίασητου υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, η νυν Αυστριακή υπουργός ΟικονομικώνΜαρία Φέκτερ (του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού ΛαϊκούΚόμματος) τάχθηκε κατά της διαγραφής χρέους και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει ναπετύχει την αλλαγή με τις δικές της δυνάμεις.

Η ίδια πρόσθεσε πως η διεθνής βοήθεια θα αποδεσμευτεί, μόνο εφόσον η Ελλάδαψηφίσει τα απαραίτητα μέτρα στη Βουλή, και σε αυτά περιλαμβάνεται το πρόγραμμαιδιωτικοποιήσεων και το μεσοπρόθεσμο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, ενώ παρέπεμψεσυγχρόνως στην αποκαλούμενη «Πρωτοβουλία της Βιέννης», κατά την οποία οιαυστριακές τράπεζες συμμετείχαν στην αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσηςστην Ανατολική Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εφαρμοστείκαι στην περίπτωση της Ελλάδας.

του στην ευρείας κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Εστεραιχ», ο κορυφαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου