Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

SPD: «Αληθινή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»


από το ΒΗΜΑ

SPD: «Αληθινή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρουκ, με άρθρο του που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας DIE ZEIT ζητά μία «αληθινή ελάφρυνση χρέους» για την Ελλάδα. 

«Μια "ήπια" αναδιάρθρωση μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής ή μείωσης των επιτοκίων θα δώσει μόνο μια μικρή ανάσα», γράφει ο Στάινμπρουκ. «Προ πολλού πλέον, το θέμα δεν είναι το "Αν" μιας αληθινής ελάφρυνσης του χρέους, αλλά το "Πώς". Χωρίς ελάφρυνση του χρέους η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να απαλλαγεί από τις συμφορές της» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Στάινμπρουκ κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση για περίπου έξι «αποδείξιμες μεταβολές ή πιρουέτες» όσον αφορά την ευρωπαϊκή της πολιτική, εξαιτίας των οποίων οι χρηματαγορές δεν διαθέτουν αυτή τη στιγμή σαφή μηνύματα.

Εκτός αυτών, ο Στάινμπρουκ συνιστά να βοηθηθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες με μία«πρωτοβουλία για την άμεση διασφάλιση και επανακεφαλαιοποίησή τους», ώστε να μην πληγούν τόσο σκληρά από ενδεχόμενη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό «μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο συμφέρον από μία συνεχή δανειοδότηση της Ελλάδας με αυξημένα ρίσκα μη αποπληρωμής». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου