Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Λιβύη: Κατηγορεί το ΝΑΤΟ για τους θανάτους 700 αμάχων


από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ



Η κυβέρνηση της Λιβύης κατηγόρησε την Τρίτη το NATO ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους και έχει σκοτώσει ως σήμερα 700 ανθρώπους.
Οι λιβυκές υπηρεσίες ασφαλείας υποστήριξαν ότι υπέκλεψαν συνδιάλεξη στην διάρκεια της οποίας αξιωματούχοι του NATO είπαν ότι σχεδίαζαν να στοχοποιήσουν τις κατοικίες όλων των παιδιών του Καντάφι, είπε κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Κατηγορούμε το NATO ότι διαπράττει στοχευμένες δολοφονίες και επιθέσεις εναντίον αμάχων στη Λιβύη», είπε ο αξιωματούχος.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν ότι τα αεροπορικά πλήγματα του βορειοατλαντικού συμφώνου που άρχισαν στα τέλη Μαρτίου με πρόθεση την προστασία των αμάχων, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 700 αμάχους μέχρι τώρα, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.
Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση της Λιβύης είχε ανακοινώσει ότι ύστερα από επίθεση του NATO σκοτώθηκαν 15 άμαχοι, περιλαμβανομένων συγγενών του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χουαϊλίντι αλ Χαμίντι, ο οποίος συνδέεται στενά με τον Καντάφι.
Στο μεταξύ ο Χάλεντ Άμπου Φάλγα, εκπρόσωπος επιτροπής γιατρών στην Μισράτα, είπε ότι τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι τόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στην πόλη από την έναρξη της σύρραξης, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο αλ Κουρέινα.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου