Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Κορυτσά: Δίωξη σε ομογενείς επειδή αλλάζουν εθνικότητα από Αλβανική σε Ελληνική

 

από το ιστολόγιο Βορειοηπειρωτικά



 
Υπό τις πιέσεις της νεο-Εθνικιστικής οργάνωσης Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, καθώς και της ανθελληνικής τάσης που έχει αποκτήσει βαθύτατο λαϊκό έρεισμα, η Αλβανική "δικαιοσύνη" άρχισε σήμερα τις διώξεις έναντι πολιτών που αλλάζουν την εθνικότητά τους από Αλβανική σε Ελληνική.
Η εισαγγελία Κορυτσάς ξεκίνησε σήμερα έρευνα έναντι τεσσάρων Αλβανών πολιτών, με την κατηγορία της αλλαγής της εθνικότητας με πλαστά έγγραφα. Αξίζει να αναφέρουμε πως ανάμεσα στα ονόματα των κατηγορουμένων που ερευνώνται βρίσκονται ονόματα όπως, ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΓΚΟΣ και ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, που κατά τις αρχές ψευδός δήλωσαν Έλληνες! Οι υπόνοιες για την πλαστογραφία ξεκίνησαν από έρευνα των αστυνομικών αρχών της πόλης και τα στοιχεία που συλλέχθηκαν προσκομίστηκαν στον εισαγγελέα. 
Είναι η πρώτη φορά που ξεκινάει μια τέτοια έρευνα, για την αλλαγή της εθνικότητας σε Ελληνική, η οποία ενδέχεται να εξελιχθεί σε ποινική δίωξη κατά των πολιτών αυτών. Άλλωστε λίγες μέρες πριν το Δικαστήριο της Κορυτσάς είχε καταδικάσει τον ομογενή Βλάχικης καταγωγής και στέλεχος της Ομόνοιας σε ένα έτος φυλάκιση για υποτιθέμενους βανδαλισμούς σε νεκροταφείο όπου έστηνε μνημείο για τους Έλληνες πεσόντες του '40, ενώ οι πραγματικοί λόγοι ήταν εθνικοί όπως και στη σημερινή υπόθεση.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου