Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Αλβανική Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ από την ΕΛΛΑΔΑ!


 
Ενός λεπτού σιγή κράτησε σήμερα η Αλβανική Βουλή, εις μνήμην των Τσάμηδων! Η τελετουργία τηρείται κάθε χρόνο για την υποτιθέμενη γενοκτονία που προκάλεσαν οι Έλληνες!
Ο Πρόεδρος του τσάμικου Κόμματος PDIU, Shpetim Idrizi από το βήμα της βουλής δεν ζήτησε μόνο την παρουσία όλων των βουλευτών στην αυριανή πορεία διαμαρτυρίας στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στον συνοριακό σταθμό του Μαυρομάτη αλλά πρόσθεσε πως ζητά την κατανόησή τους και για την έγκριση ενός ψηφίσματος για το "Τσάμικο Ζήτημα" από το Αλβανικό Κοινοβούλιο.
 
 
 
 
«Το ψήφισμα δεν είναι κήρυξη πολέμου, αλλά αντιθέτως η προσέγγιση μιας ειρηνικής συνύπαρξης, που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους γείτονες, συνύπαρξη που πρέπει να βασίζεται στο δίκαιο. Είναι η επιβεβαίωση της ανθρώπινης και εθνικής μας αξιοπρέπειας. Το ψήφισμα έχει ως στόχο να είναι ένα προγραμματικό έγγραφο, ένα όριο συμπεριφοράς από το οποίο οποιαδήποτε κυβέρνηση να μην παρεκκλίνει. Θα ζητά από την κυβέρνηση να ανάγει στις συναντήσεις με την ελληνική πλευρά τον σεβασμό της Συνθήκης της Φιλίας και των Ευρωπαϊκών Συμβάσεων.... Δεν πρέπει να κάνουμε άλλες υποχωρήσεις στο όνομα της ένταξης στην ΕΕ. Γιατί η ένταξη και η καλή γειτονία δεν εμπόδισαν και ένα χωριό στην Ελλάδα το οπόιο έχει πάει την σημερινή Γερμανία, η οποία δεν έχει σχέση με τον Χίτλερ, στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Παρόλα αυτά η Γερμανία παραμένει από τους σημαντικότερους χρηματοδότες της Ελλάδας. Μάλιστα σήμερα προσπαθεί να την σώσει από την πτώχευση.
Έχω διαβάσει τα αρχεία του Υπ.Εξ. (της Αλβανίας) ο κ. Μέξη και ο κ. Μπερίσα μετά τη νίκη του το 1992 είχε ζητήσει από την Ελλάδα τον επαναπατρισμό των Τσάμηδων στις εστίες τους. Η διοίκηση του Βασιλιά Ζόγκου τήρησε την καλύτερη στάση έναντι της Ελλάδος, μην αφήνοντας τον εκδίωξη στα πλαίσια της ανταλλαγής πληθυσμών με της Τουρκία. Ζήτησε σχολεία, και την αναγνώριση των τσάμηδων ψς εθνική μειονότητα στην Ελλάδα. Σε αυτά τα πρακτικά βρήκα και μια δήλωση του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας με καταγωγή απ' αυτά τα μέρη, του κ. Παπούλια όπου αναφέρει: Κοιτάξτε αυτό είναι για το οποίο οι πληγές είναι ακόμη ανοιχτές. Ίσως μετά από 20χρόνια, όταν θα έχουν κλείσει μπορούμε να συζητήσουμε πιο ήρεμα. Γιαυτό και εμείς λέμε: σήμερα πέρασαν τα 20 χρόνια και δεν έχουμε σκοπό να σωπάσουμε, αλλά θα φωνάζουμε πιο δυνατά», είπε ο Idrizi. Ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει ως στόχο να ανοίξει δικαστήριο με την ελληνική πλευρά, απλά απαιτεί την επιστροφή του δικαίου στον ιδιοκτήτη, κάνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς αναφορά σε περιουσιακά ζητήματα στην περιοχή της Ηπείρου (Τσαμουριά κατά Ιντρίζι).
Ο Ιντρίζι έκανε επίκληση - όπως ανέφερε- στην ανθρώπινη συνείδηση των βουλευτών, για να τους υπενθυμίσει πως 66 χρόνια πριν, 5.000 Τσάμηδες, κυρίως γυναικόπαιδα ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ!!! ΒΑΡΒΑΡΑ! από το Ελληνικό! κράτος επειδή ήταν Αλβανοί.
«Σας καλώ αγαπητοί συνάδελφοι βουλευτές να σπάσουμε την σιωπή και τον εκφοβισμό, σας καλώ να' ρθείτε μαζί μας το Σάββατο στο Μαυρομάτη (Qafe Bote)στο "προσκύνημα" των αξέχαστων "ανθών" της Τσαμουριάς, όπως έχουν κάνει άλλοτε και κάποιοι από σας, τιμώντας τον εαυτό τους αλλά και την κοινότητά μας, την ψήφο της οποίας όλοι μαζί ζητάμε» - είπε ο Idrizi, προσθέτοντας πως, ...θα ήθελα να δω εδώ ανάμεσά σας ειδικά και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Μειονότητας να τιμά τους Τσάμιδες θύματα της Ελλάδας! σε αντίθεση με ότι έκανε ένα χρόνο πριν -ρίχνοντας έτσι καρφί στον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε ο οποίος πριν ένα χρόνο κατά τη διάρκεια της τελετής στη Βουλή, επιδεικτικά αρνήθηκε να σηκωθεί όρθιος, με αποτέλεσμα να απειληθεί μέχρι και η ζωή του από τον ίδιο βουλευτή. - «θα ήταν ένα σημάδι ειρήνης και ανθρωπιάς. Θα έδειχνε πως δεν φορέας τη ίδιας αντίληψης με εκείνων που τέλεσαν το έγκλημα έναντι των Αλβανών, ή αυτών που το δικαιολογούν.Θέλω να υπενθυμίσω σε αυτούς κάτι που είπε ένας ομόεθνός τους, ο ιστορικός Γιώργος Μαργαρίτης, ο οποίος έγραψε για την Τσαμουριά: Σε εκείνες της ταραχώδης εποχές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Αλβανία δεν έκανε στην πλάτη της μειονότητας μας αυτά που κάναμε εμείς στους Τσάμηδες. Θα μπορούσε και να τα κάνει. Αυτό τιμά τους Αλβανούς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου