Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Fitch: Αναδιάρθρωση δεν σημαίνει χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών


απο το ιστολόγιο Antinews


Μια αναδιάρθρωση ή μετακύλιση του ελληνικού χρέους δεν θα σημάνει αυτόματα και τη χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τη Fitch Ratings.
«Μία αναδιάρθρωση ή μια μετακύλιση του ελληνικού χρέους δεν θα πυροδοτήσει αυτόματα χρεοκοπία των μεγάλων ελληνικών τραπεζών», δήλωσε σήμερα η Κριστίνα Τορέλα, διευθύντρια στο Financial Institutions group της Fitch.
Οι αξιολογήσεις των τραπεζών, είπε, θα εξαρτηθούν από το σύνολο των όρων του πιστωτικού επεισοδίου και τον βαθμό στον οποίο θα κριθεί ότι επηρεάζουν τη φερεγγυότητα και τη ρευστότητά τους.
Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, ο σημαντικότερος παράγοντας είναι εάν ο μηχανισμός θα εξασφαλίζει τη συνέχεια της χρηματοδότησης των τραπεζών από τηνΕυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
«Η έκταση και οι όροι μιας πιθανής αναδιάρθρωσης ή μετακύλισης του ελληνικού χρέους, οι επιπτώσεις τους στη ρευστότητα των τραπεζών και η πιθανότητα για αναχρηματοδότησή τους, που θεωρείται σχεδόν σίγουρη, θα παραμείνουν οι βασικοί παράγοντες για την αξιολόγηση των τραπεζών βραχυπρόθεσμα», αναφέρει η Fitch.
Η Fitch ανακοίνωσε νωρίτερα ότι μια ενδεχόμενη οικειοθελής μετακύλιση της λήξης ελληνικών τίτλων θα θεωρηθεί ως χρεοκοπία και ο οίκος θα υποβαθμίσει αναλόγως την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Το Μάιο είχε υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Ελλάδας σε «Β+» και είχε απειλήσει με περαιτέρω υποβάθμιση στην κατηγορία «CCC».
Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου