Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Πώς θα επιβιώσει η αυτοκρατορία: Θα υποκινήσει η Ουάσιγκτον έναν πόλεμο μεταξύ της Κίνας και της Ινδίας;


το είδαμε στο ιστολόγιο Ινφογνώμων Πολιτικά

ου Paul Roberts Craig*

Το ενδιαφέρον αυτής της ανάρτησης βρίσκεται επίσης στο όνομα και παρελθόν του συγγραφέα. 
Ποια είναι η λύση της Ουάσιγκτον για την άνοδο της δύναμης της Κίνας;
Η απάντηση θα μπορούσε να είναι η συμμετοχή της Κίνας σε έναν πυρηνικό πόλεμο με την Ινδία.
Η σκηνοθεσία του ψεύτικου θανάτου του Μπιν Λάντεν με μια επιδρομή κομάντο που παραβίασε την κυριαρχία του Πακιστάν στο πέρασμα της, πωλήθηκε στον Ομπάμα από το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα ως ένας τρόπος για να ανέβει στις δημοσκοπήσεις.


Η επιδρομή στέφτηκε με επιτυχία για να χρυσωθεί η εικόνα του Ομπάμα. 
Αλλά ο πραγματικός στόχος ήταν να στοχέψουν το Πακιστάν και να του δείξουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν  να εισβάλουν στη χώρα που φέρεται να είχε κρύψει τον  Μπιν Λάντεν κοντά στην πακιστανική στρατιωτική ακαδημία. 
Η θέση των νέο-συντηρητικών και του στρατού των ΗΠΑ, είναι ότι οι Ταλιμπάν δεν μπορούν να ηττηθούν και να κατακτηθούν παρά μόνο αν το ΝΑΤΟ διευρύνει το θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Πακιστάν, όπου οι Ταλιμπάν θα είχαν δήθεν Ιερή προστασία προστατευόμενα από την κυβέρνηση του Πακιστάν, το οποίο εισπράττει τα αμερικανικά χρήματα, αλλά δεν κάνει ό, τι του λένε να κάνει οι Αμερικανοί.

Το Πακιστάν έλαβε την απειλή 5 στα 5 και έσπευσε να τρέξει στα πόδια της Κίνας. 
Στις 17 Μαΐου ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιουσάφ Ραζά Γκιλάνι φεύγοντας για την Κίνα, είπε ότι «η Κίνα ήταν ο καλύτερος φίλος του Πακιστάν και αυτός στον οποίον έχει την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη». 
Η Κίνα έχτισε ένα λιμάνι στο Πακιστάν, στην πόλη της Γκουαντάρ, κοντά στην είσοδο των Στενών του Χορμούζ. Αυτό το λιμάνι θα μπορούσε να γίνει μια κινεζική ναυτική βάση προς την Αραβική Θάλασσα.

Ο Ράζα Ρουμί έγραψε στις 4 Ιουνίου στην εφημερίδα «Pakistan Tribune» ότι κατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Άμυνας του Πακιστάν, ο Πρέσβης του Πακιστάν στις ΗΠΑ Χουσεΐν Χακανί ( Hussain Haqqani) ρώτησε αξιωματικούς του στρατού, αν πίστευαν ότι η μεγαλύτερη απειλή για το Πακιστάν έρχεται από μέσα, από την Ινδία ή τις ΗΠΑ. Η πλειοψηφία των αξιωματικών απάντησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα.

Η Κίνα, προβληματισμένη με την Ινδία, ο άλλος Ασιάτης γίγαντας που αυξάνει τη δύναμη του, έδειξε προθυμία να συμμαχήσει με το Πακιστάν. 
Επιπλέον, η Κίνα δεν θέλει τους Αμερικανούς στα σύνορά της, πράγμα που θα συνέβαινε ακριβώς σε περίπτωση όπου τα στρατεύματα των ΗΠΑ θα ήταν σε ανοικτή σύγκρουση με το Πακιστάν.
Έτσι, η Κίνα έδειξε τη δυσαρέσκειά της με την απειλή των ΗΠΑ κατά του Πακιστάν και συμβούλευσε την Ουάσιγκτον να σεβαστεί την κυριαρχία του Πακιστάν, προσθέτοντας ακόμη ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του Πακιστάν θα ήταν και επίθεση εναντίον της Κίνας.
Δεν νομίζω ότι το κινεζικό τελεσίγραφο αναφέρθηκε και σχολιάστηκε στον αμερικανικό τύπο, αλλά ήταν ευρέως διαδεδομένο στο ινδικό τύπο. 
Η Ινδία ανησυχεί για την Κίνα που υπερασπίζεται το Πακιστάν.

Το κινεζικό τελεσίγραφο είναι σημαντικό, διότι αποτελεί ένα τελεσίγραφο στο ίδιο επίπεδο με εκείνα που είχαν εκδοθεί πριν από το πρώτο και το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. 
Με αυτό το επίπεδο εμπλοκής εκ μέρους της Κίνας προς το Πακιστάν, η Ουάσιγκτον θα προσπαθήσει τώρα να βγει από αυτή την αντιπαράθεση με την εμπλοκή της Ινδίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποτάχτηκαν στην Ινδία, λιβανίζοντας την  με το πιο αισχρό τρόπο, συμπεριλαμβανομένης και της θυσίας πολλών αμερικανικών θέσεων εργασίας. 
Πρόσφατα, οι ΗΠΑ προέβησαν σε μαζική πώληση όπλων στην Ινδία, μια αναβίωση στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ινδία όπως και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Η Ουάσιγκτον φαντάζεται ότι οι Ινδοί, οι οποίοι ήταν τόσο αφελείς για αιώνες με τους Βρετανούς, θα είναι επίσης αφελείς για την «χρυσή πόλη πάνω στο λόφο» που φέρνει «την ελευθερία και τη δημοκρατία στον κόσμο» από τη σύνθλιψη, τη σφαγή και καταστροφή. 

Όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία του Σαρκοζί, οι Ινδοί πολιτικοί θα βρεθούν στην ίδια θέση, δηλαδή να εκτελέσουν τα θελήματα της Ουάσιγκτον. 
Όταν  η Κίνα και η Ινδία θα καταλάβουν ότι χειραγωγήθηκαν για να αυτοκαταστραφούν, θα είναι πια αργά, για να γυρίσουν πίσω. 

Μετά την εξόντωση της Κίνας και της Ινδίας, θα παραμένει μόνο η Ρωσία η οποία είναι ήδη περικυκλωμένη  από μία ζώνη αμερικανικών βάσεων, αμερικανικών πυραύλων και απομονωμένη από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, το οποίο έχει συμπεριλάβει και τα  μέλη κράτη της πρώην σοβιετικής αυτοκρατορίας. 
Ένα μεγάλο ποσοστό της ρωσικής νεολαίας θαυμάζει τις ΗΠΑ για την «ελευθερία» της (τόσα λίγο ξέρουν) και μισούν το «αυταρχικό» ρωσικό Κράτος, το οποίο θεωρούν ως συνέχεια του πρώην σοβιετικού Κράτους. 
Αυτοί οι «διεθνοποιημένοι Ρώσοι» θα υποστηρίξουν την Ουάσιγκτον, αναγκάζοντας  τη Μόσχα να συνθηκολογήσει.

Επειδή ο υπόλοιπος κόσμος, με εξαίρεση ορισμένων τμημάτων της Νότιας Αμερικής, είναι ήδη μέρος της αμερικανικής αυτοκρατορίας, η συνθηκολόγηση της Ρωσίας θα προκαλέσει μια μετατόπιση της αμερικανικής δύναμης προς τη Νότια Αμερική. 

Ο Τσάβες θα ανατραπεί, και αν άλλοι δεν ακολουθήσουν την κίνηση, οι περισσότεροι θα χρησιμοποιηθούν ως παραδείγματα.
Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν την αμερικανική αυτοκρατορία είναι, η Κίνα και η Ρωσία, να συνειδητοποιήσουν αυτό το κίνδυνο και να σχηματίσουν μια άφθαρτη συμμαχία που να καθησυχάζει την Ινδία, να καταφέρουν να αποχωρήσει η Γερμανία από το ΝΑΤΟ να υπερασπίσουν το Ιράν.


Σε αντίθετη περίπτωση, η αμερικανική αυτοκρατορία θα επικρατήσει σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Το δολάριο των ΗΠΑ θα γίνει το μοναδικό παγκόσμιο νόμισμα και κατά συνέπεια οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεφύγουν από την υποτίμηση και χρεοκοπία με την νομισματοποίηση του χρέους τους.

Το χρυσό και το ασήμι θα γίνουν απαγορευμένες ιδιοκτησίες, όπως επίσης και τα προσωπικά όπλα και ένα μεγάλο αριθμό εκδόσεων, βιβλίων, συμπεριλαμβανομένου του συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Πρωτότυπο άρθρο στα αγγλικά: How the Empire will Prevail: Will Washington Foment War Between China and India?


Μετάφραση από αγγλικά σε γαλλικά: Αντίσταση 71

*Ο Δρ Paul Craig Roberts ήταν υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Ρέιγκαν, συνεκδότης τηςWall Street Journal,  Senior Research Fellow στο Ίδρυμα Hoover του Πανεπιστήμιου του Στάνφορντ, κατείχε την έδρα William ESimon Chair της Πολιτικής Οικονομίας, Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, του Πανεπιστήμιο Georgetown.
Είναι  συγγραφέας και συν-συγγραφέας εννέα βιβλίων και έχει καταθέσει ενώπιον εξεταστικών επιτροπών του αμερικανικού Κογκρέσου σε τριάντα διαφορετικές περιπτώσεις.

Πηγή μας                                        Ο7.06.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου