Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΚΛΕΙΣΤΟΝ με υπουργική απόφαση



ΚΛΕΙΣΤΟΝ με υπουργική απόφαση

Πόσο παιδαγωγικά είναι τα κίνητρα του υπουργείου;


Οι καθηγητές του Γυμνασίου Γάβρου Καστοριάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Υπουργό Παιδείας και την Περιφερειακή Διευθύντρια κα Ζυγούρη για το λουκέτο που βάζουν επιτέλους στο κακό σχολείο μας που δεν προσφέρει στα παιδιά τα αναμενόμενα.

Έχει καμία σημασία που το σχολείο μας έχει τον πληρέστερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό με σύγχρονους υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες, το γρηγορότερο internet στο νομό, το πιο ολοκληρωμένο και κυρίως ενεργό εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσα καλλιτεχνικών και αίθουσα τεχνολογίας;

Έχει καμία σημασία που το σχολείο μας είναι δυσπρόσιτο στην παραμεθόριο και σε υψόμετρο με παιδιά που πλέον θα έχουν τη χαρά να σηκώνονται από τα χαράματα για να περιμένουν το λεωφορείο μέσα στις πιο ακραίες για την Ελλάδα θερμοκρασίες για να ταξιδέψουν από τον Άνω Μελά στο Μανιάκι (38+38=76km ημερησίως) μέσα από έναν δρόμο που η τροχαία χαρακτηρίζει κατά λέξη σε έκθεσή της "εξαιρετικά επικίνδυνο", με 25 τροχαία ατυχήματα το 2010, με συνεχή κίνηση βαρέων οχημάτων προς Αλβανία, με παγετό σε σχεδόν καθημερινή βάση το χειμώνα, με κατολισθήσεις που κλείνουν κάθε τόσο τον δρόμο για να γίνουν χωματουργικά έργα και λύση δεν έχει δοθεί ακόμη;

Φυσικά και ΟΧΙ!. Τι σημασία έχουν αυτά μπροστά στο παραδεισένιο εκπαιδευτικό σύστημα που θα απολαύσουν οι μαθητές στο Νέο Σχολείο Μανιάκων!

Επειδή τα κριτήρια είναι καθαρά παιδαγωγικά θέλουμε πραγματικά να καταγγείλουμε την κατάφορη αδικία απέναντι στους μαθητές άλλων σχολείων, όπου τα λίγα παιδιά που έχουν και ενώ βρίσκονται πιο κοντά σε μεγαλύτερα γυμνάσια από ότι το δικό μας στο Μανιάκι, θα χάσουν τα εξαιρετικά προνόμια που θα απολαύσουν τα δικά μας παιδιά. Γιατί να υπάρχουν τέτοιες ανισότητες; Λάβαμε την απάντηση... Τα ΕΞΟΔΑ για την μεταφορά αυτών των μαθητών δεν ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ τον δήμο που θα βαρύνουν!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου