Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Τι συζητήθηκε στην Ελληνοαλβανική σύσκεψη στα Γιάννενα


από το ιστολόγιο Epirus Gate


Σε καθεστώς άκρας μυστικότητας και με σενάρια περί τρομοκρατίας!


 

Η διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ελληνοαλβανική μεθόριο,οι προκλήσεις των Τσάμηδων, η αρχαιοκαπηλία, η έρευνα των εμπειρογνωμόνων για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμμάρα και η κατασκευή φυλακής με... Ελληνικό χρήμα, ήταν τα θέματα που συζήτησαν χθες στα Γιάννενα, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δόλλης, ο αρχηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κ. Κώστας Μπίκας και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λευτέρης Οικονόμου, με Αλβανούς αξιωματούχους. Η συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών,πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Du Lac. Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate, η Ελληνική Αστυνομία και η Ε.Υ.Π. ζήτησαν από τους εκπροσώπους της Αλβανικής Κυβέρνησης, την εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα, προκειμένου να περιοσριστούν οι παράνομες δραστηριότητες. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών, σε θέματα αρχαικαπηλίας, με αφορμή και τις εξελίξεις στο θέμα των κλεμμένων εικόνων. Να θυμίσουμε πως........  




 στις γκαλερί που βρίσκονται στην μοδάτη περιοχή Νότινγκ Χιλ του δυτικού Λονδίνου, δεν έχουν βρεθεί κλεμμένες εικόνες μόνο από την περιοχή μας, αλλά και από την γειτονική Αλβανία. Στο τραπέζι από Ελληνικής πλευράς έπεσε και μία εντυπωσιακή πρόταση: Το ελληνικό δημόσιο σε συνεργασία με την αλβανική κυβέρνηση να αναλάβει την χρηματοδότηση της κατασκευής μίας σύγχρονης φυλακής στην Αλβανία, σε περιοχή μάλιστα που θα επιλέξει η αλβανική κυβέρνηση. Μάλιτσα πριν από λίγες ημέρες και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε τέτοια πρόταση προς την Αλβανική πλευρά, χωρίς όμως να θελήσει να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.Η πρόταση προβλέπει τη μεταφορά των κατάδικων αλβανικής υπηκοότητας (ορισμένοι από τους οποίους εκτίουν βαριές ποινές) από τις ελληνικές φυλακές, στη συγκεκριμένη αυτή νέα φυλακή. Τη φρούρηση των οποίων θα αναλάβει η αλβανική κυβέρνηση. Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που συνοδεύουν αυτή την πρόταση, πέραν της αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών και αυτοί είναι οικονομικοί λόγοι, αφού, όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, η διατροφή ενός καταδίκου στην Αλβανία στοιχίζει περί το 1,8 ευρώ την ημέρα, σε σχέση με την Ελλάδα που στοιχίζει, πολύ πιο ακριβά.

Μήνυμα προς την Αλβανική πλευρά
Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Δημήτρης Δόλλης, έξέφρασε στους εκπροσώπους της Αλβανικής Κυβέρνησης,την ανησυχία και τον προβληματισμό της Αθήνας, για την έρευνα των Αλβανών εμπειρογνωμόνων, σχετικά με τον θάνατο του Αριστοτέλη Γκούμα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πόρισμα «ο Αριστοτέλης Γκούμας πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος»! Ο κ. Δόλλης, ανέφερε πως η Ελλάδα διατηρεί ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τις ενέργειές της στο μέλλον για την υπόθεση,ενώ υπενθύμισε ότι το έγκλημά είχε καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Αλβανία.Να θυμίσουμε πως,ανάλογες δηλώσεις για το θέμα,είχε κάνει το απόγευμα της Τετάρτης και ο εκπρόσωπος του Ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας. Τέλος, ο κ. Δόλλης, αναφέρθηκε και στις προκήσεις των των Τσάμηδων,οι οποίοι θέλουν να εορτάσουν στην Ηγουμενίτσα την Επέτειο "Γενοκτονίας" των προγόνων τους(!), διαμηνύοντας στην Αλβανική πλευρά,πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες.

Τα σενάρια
Την Αλβανική αντιπροσωπέια,συνόδευσε στα Γιάννενα,ο Έλληνας Πρεσβευτής στα Τίρανα Νικόλας Πάζιος και το βράδυ της Τετάρτης,ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Λευτέρης Οικονόμου,παρέθεσε δείπνο προς τιμήν τους,στο εστιατόριο "Φροντζου Πολιτεία". Επισήμως δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό,οι συναντήσεις επιχειρήθηκε να μείνουν μακριά από κάθε δημοσιότητα, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν διάφορα σενάρια στα δημοσιογραφικά γραφεία,τα οποία έκαναν λόγο ακόμη και για...άρωμα τρομοκρατίας στη συνάντηση!!! Σε αυτό βέβαια ίσως να συνετέλεσε και το γεγονός,πως αρχικά διέρρεε ότι βρίσκονταν στα Γιάννενα ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος και όχι ο Υφυπουργός Εξωτερικών,αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Δημήτρης Δόλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου