Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Reuters: Αναδιάρθρωση και... γρήγορα


από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ


Το ερώτημα «γιατί η Ελλάδα δεν ανακοινώνει αναδιάρθρωση του χρέους της» θέτει με σημερινό δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters.

«Μπορούν να το ονομάσουν όπως τους αρέσει, αλλά, τουλάχιστον, μια επείγουσα επίλυση του προβλήματος σήμερα, θα δώσει στους ευρωπαίους πολιτικούς και γραφειοκράτες την ευκαιρία να προχωρήσουν και να ασχοληθούν με την προστασία του ευρώ» τονίζεται.

Ο Jose-Manuel Gonzalez-Paramo της ΕΚΤ αναλογίζεται ότι ο αντίκτυπος μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα είναι «μεγαλύτερη από την κατάρρευση της Leaman Brothers».

Ωστόσο το Reuters και ο αρθρογράφος John Manley αναφέρει ότι τέτοιου είδους πολιτική κινδυνολογία από ένα εξέχον μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ είναι επαίσχυντα ανεύθυνη, ενώ χαρακτηρίζει «χάσιμο χρόνου» την προσεχή επίσκεψη αξιωματούχων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην Αθήνα, στις αρχές Μαΐου για να συζητήσουν τα νέα μέτρα λιτότητας που χρειάζεται η χώρα για συνεχίσει να δέχεται τα δάνεια «διάσωσης».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο τονίζει ότι τόσο η ΕΕ όσο και οι κυβερνήσεις της Ελλάδας έχουν συνεργήσει επί σειρά ετών για την σημερινή ζοφερή κατάσταση. 


«Ας το παραδεχτούμε: Η Ελλάδα δεν διαθέτει κεφάλαια για πρόσβαση στις αγορές και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει το 2012. Θα πρέπει να δράσουμε τώρα και να συνεχίσουμε τη ζωή μας» καταλήγει ο αρθρογράφος του Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου