Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Αλβανοτσάμηδες: «Να μην αποδεχθεί η Αλβανία τη συμφωνία για τα χωρικά ύδατα»

από το Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
 

Τίτλος: «Shpëtim Idrizi: Një ditë do të rikthemi në Çamëri»
Δημοσίευση: Gazeta Tema, 9.4.2011.
 

Ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων , Σπετίμ Ίντριζι, απαντώντας στην δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρη Δρούτσα, ισχυρίστηκε ότι το ζήτημα των Tσάμηδων υφίσταται και μια μέρα θα γυρίσουν στα εδάφη τους.

Αναφερόμενος ο Ίντριζι και στη Συμφωνία των χωρικών υδάτων με την Ελλάδα, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να εγκριθεί με την παρούσα μορφή.


« Έχουμε το δικαίωμα να απαντήσουμε στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, που δήλωσε ότι ζήτημα τσάμηδων δεν υφίσταται, παροτρύνοντας συγχρόνως την Αλβανία να αποδεχθεί την συμφωνία των χωρικών υδάτων. Αυτή η συμφωνία δεν θα εγκριθεί και δεν θα παραχωρήσουμε ούτε ένα εκατοστό του αλβανικού εδάφους, όσο για το ζήτημα των τσάμηδων, υποστηρίζουμε ότι υπάρχει, και μια μέρα θα αναγνωριστεί η γενοκτονία», δήλωσε ο επικεφαλής του αλβανικού κόμματος των τσάμηδων, PDIU.


Αναφερόμενος, μάλιστα, στον προεκλογικό αγώνα του κόμματος του, επεσήμανε ότι «είμαστε ένα κόμμα που αντιπροσωπεύει ένα εθνικό ζήτημα σε ολόκληρη τη χώρα. Το ζήτημα αυτό θα επιλυθεί εφ’ όσον έχουμε την ανάλογη αντιπροσώπευση σε όλη τη χώρα, ώστε να μπορούμε να παρεμβαίνουμε στις αποφάσεις της εξουσίας», είπε χαρακτηριστικά ο Shpëtim Idrizi.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου