Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Να λέμε και τα ευχάριστα



το διαβάσαμε στο καστοριανό ιστολόγιο "Μπέτσκας"


Ένα σημαντικό πακέτο χρηματοδοτήσεων εξασφαλίστηκε για έργα πολιτισμού στην Καστοριά, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού που εντάσσει και χρηματοδοτεί αυτά τα έργα. 

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Μεγάλο Σάββατο στην Καστοριά. Συγκεκριμένα, 850.000 ευρώ θα διατεθούν για παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού και βελτίωσης στο Μουσείο Βυζαντινών Εικόνων. Επίσης, άλλα 250.000 ευρώ θα διατεθούν για την ολοκλήρωση των εργασιών στο αρχοντικό Τσατσαπά που βρίσκεται στην Βόρεια παραλία κοντά στο Ναυτικό Όμιλο στην πόλη της Καστοριάς. Παράλληλα το Υπουργείο Πολιτισμού εντάσσει στο πρόγραμμα του παρεμβάσεις σε έξι Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές Εκκλησίες στην Καστοριά. Η προκήρυξη των έργων αυτών αναμένεται να γίνει σύντομα. Τέλος το Υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται σε προχωρημένη συζήτηση με την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) για την παραχώρηση του Ξενία από την ΕΤΑ στο Υπουργείο.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

1 σχόλιο:

  1. Για να είστε περισσότερο ακριβείς όλες οι πιο πάνω επιδοτήσεις έργων είναι για έργα της 16ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που η Υπηρεσία αυτή ενέταξε στο ΕΣΠΑ εδώ και αρκετό καιρό πριν και απλά και μόνο τώρα ανακοινώθηκαν από τον κ. Πρόεδρο της Βουλής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή