Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Συναγερμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Πάγκαλου


από το ΒΗΜΑ




Διαστάσεις κυβερνητικής κρίσης λαμβάνει το θέμα της επίσκεψης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα όσα φέρεται να είπε σε ομιλία του και αναπαρήχθησαν από την εφημερίδα «Χουριέτ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, ο κ. Πάγκαλος αντιπαρέβαλε τον τεμπέλικο τρόπο ζωής των Ελλήνων τα προηγούμενα χρόνια με τον πιο εργατικό των Τούρκων, επιχειρώντας να εξηγήσει τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Η αντιπροεδρία εξέδωσε δύο ανακοινώσεις, διαψεύδοντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Η κυβέρνηση προς το παρόν αρκείται στις διαβεβαιώσεις του αντιπροέδρου, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου έχει ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα. 

Από χθες το μεσημέρι ήταν έντονη η φημολογία ότι υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο με τα όσα είπε ο κ. Πάγκαλος. Το «ΒΗΜΑ» συνομίλησε με τον δημοσιογράφο της «Χουριέτ» που υπογράφει το δημοσίευμα, κ. Σεφά Καπλάν, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν συνομίλησε ιδιωτικά με τον κ. Πάγκαλο, επέμεινε όμως ότι όσα έγραψε είναι αληθινά και ότι ο αντιπρόεδρος τα είπε στο τέλος της ομιλίας του. Είπε επίσης ότι η εφημερίδα του έχει στην κατοχή της ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας του κ. Πάγκαλου, η οποία έγινε μπροστά σε πλήθος ακροατών και όχι μόνο μελών της ομογένειας, στα αγγλικά. O αντιπρόεδρος φέρεται να είπε ότι οι Ελληνες επέλεξαν έναν βολικό αλλά ταυτόχρονα τεμπέλικο (lazy way) τρόπο ζωής. 

Ο κ. Πάγκαλος, μέσω τριών ανακοινώσεων που εξέδωσε (τις δύο από αυτές χθες) αρνείται επίμονα ότι έκανε δηλώσεις με το περιεχόμενο αυτό και επιτίθεται με σφοδρότητα στη ΝΔ, η οποία μέσω των ανακοινώσεων του εκπροσώπου της κ. Ι. Μιχελάκη έχει ανεβάσει πολύ τους τόνους στο συγκεκριμένο θέμα. «Η Νέα Δημοκρατία δεν ξέρει τι να αφήσει και τι να πιάσει. Το μόνο που γνωρίζει είναι κατά καιρούς να επιτίθεται προσωπικά σε μέλη της Κυβέρνησης. Είναι το νέο ήθος Σαμαρά στην πολιτική ζωή του τόπου» αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση. 

«Όπως δηλώσαμε εξ αρχής δεν υπάρχει ούτε συνέντευξη ούτε οποιαδήποτε επαφή με Τούρκο δημοσιογράφο, όπως αρχικά ισχυρίστηκε η Νέα Δημοκρατία», προσθέτει η ανακοίνωση. «Υπάρχει η προσφώνηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, η οποία έχει μια συνέχεια και έναν λογικό ειρμό που οι πλαστογράφοι δεν μπορούν, βέβαια, παρά να παραποιήσουν. Τώρα για το αν ήταν πατριωτικά αυτά που είπε ο κ. Πάγκαλος στην Κωνσταντινούπολη, ομιλών προς δεκάδες εκπροσώπους των οργανώσεων της Ομογένειας, είναι χαρακτηριστικό ότι το τέλος της ομιλίας του κάλυψαν ενθουσιώδη χειροκροτήματα. Οι Έλληνες ομογενείς της Κωνσταντινούπολης είναι, βέβαια, πολύ πιο αρμόδιοι για να κρίνουν ποιος μιλά πατριωτικά από τα ακροδεξιά «τσικό» της δημοσιογραφίας, στα οποία έχει ανατεθεί η εκπροσώπηση της ΝΔ. Ας ασχοληθούν με κάτι σοβαρότερο, όπως το "Ζάππειο 2", που αδίκως περιμένουμε τόσο καιρό»

Πηγές της αντιπροεδρίας επέμεναν χθες ότι ο κ. Πάγκαλος δεν έχει πει τίποτα που να δημιουργεί πρόβλημα, πλην του γεγονότος ότι χαρακτήρισε επιτυχημένη κίνηση από επιχειρηματικής άποψης την εξαγορά της Finansbank που όμως είναι η άποψη του και την έχει ξαναπεί. 

Από την πλευρά της η ΝΔ ζητεί να πει «ρητά και ξεκάθαρα αν χαρακτήρισε στην Κωνσταντινούπολη τεμπέληδες τους Έλληνες και αν χαρακτήρισε την Finansbank "ως μια από τις επιτυχημένες επενδύσεις, την οποία ωστόσο το ΠαΣοΚ και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ως εκπρόσωπος του κόμματος τότε, τη χαρακτήριζαν "σκάνδαλο"». 
Νωρίτερα το πρωί, η αντιπροεδρία είχε άλλη ανακοίνωση στην οποία τονιζόταν ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο κ. Πάγκαλος «δεν είχε καμία επαφή με εκπροσώπους του Τύπου. Ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο»

Στη δεύτερη, διαψεύδεται για ακόμα μια φορά ότι έκανε δηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, επισημαίνεται ότι σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Economic Observer (9/7/2010) δήλωσε ότι «οι Έλληνες δουλεύουν πραγματικά σκληρά. Η παραγωγικότητά μας είναι υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» και αντιστοίχως στη Βουλή ότι «μια χαρά είναι η Ελλάδα. Και πλουτοπαραγωγικούς πόρους έχει και επιχειρηματίες κι έναν σκληρά εργαζόμενο λαό στον ιδιωτικό τομέα». 

Στη συνέχεια επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Αφού η Νέα Δημοκρατία επιμένει να συζητήσουμε περί "τεμπέληδων" και "τεμπελιάς", δεν θα της στερήσουμε αυτή την δυνατότητα. Στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" (7/4/2011) ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της ΝΔ δήλωσε ότι ο Καραμανλής, έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι ακριβώς συνέβαινε στην οικονομία, του έλεγε: "Άσ’ το γι’ αργότερα". Η μνημειώδης φράση "άσ’ το γι’ αργότερα", αποτελεί τον ορισμό της αναβλητικότητας, της άρνησης, εν τέλει, ενός ηγέτη να επιτελέσει το καθήκον του. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί. Ήταν όμως, δυστυχώς, ο τότε Πρωθυπουργός τους και γι’ αυτό οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Πάντως είναι ενδιαφέρον ότι ούτε ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει καλή εικόνα για τον προκάτοχό του, αφού στη Βουλή (1/4/2011) εν τη ρύμη του λόγου του, είπε ότι ο προηγούμενος Πρωθυπουργός είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου