Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου ζητά ο Αλέξης Τσίπρας


από το In.Gr

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα σχέδιο ευρύτατης ενότητας με κορμό τις δυνάμεις της Αριστεράς


Χανιά
Την ανάγκη συγκρότησης ενός αντιμνημονιακού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, επεσήμανε σε ομιλία του στα Χανιά ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα σχέδιο ευρύτατης ενότητας με κορμό τις δυνάμεις της Αριστεράς, που όπως τόνισε θα δημιουργήσει ένα συνασπισμό εξουσίας απέναντι στις δυνάμεις του μνημονίου. 

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα-πρόσκληση προς το ΚΚΕ, λέγοντας: «Ας έλθουν να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, να οργανώσουμε τις αντιδράσεις και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στο λαό για να βγούμε από την εφιαλτική προοπτική που υπάρχει».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ακόμη ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτή την πορεία, η κοινωνία δεν μπορεί εθελοδούλως να μπει σε μια διαδικασία αυτοδιάλυσης.

Για τα σενάρια που, όπως είπε, εξυφαίνονται με βάσει το χρέος, είπε ότι είναι σενάρια αρνητικά για την κοινωνία, γιατί συνοδεύονται από μνημόνια και πολύ σκληρά μέτρα.

«Μια προοπτική υπάρχει: η προοπτική της ανατροπής άμεσα τώρα αυτής της πορείας. Και οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να ανατρέψουν αυτή την πορεία της χρεοκοπίας, είμαστε όλοι εμείς. Είναι ο λαός. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η κρίση είναι κρίση και του πολιτικού συστήματος που δεν μπορεί, όπως είπε, το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα να την αποτρέψει. «Ο δικομματισμός έχει πιάσει πάτο -πρόσθεσε- αλλά τα μεγάλα συμφέροντα πιέζουν για μια συγκυβέρνηση των δυο μεγάλων κομμάτων για να συνεχίσει το μνημόνιο».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου