Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Βουλγάρικο αρνί στο φούρνο με αιγυπτιακές πατάτες, αργεντίνικα λεμόνια και ντοματοσαλάτα Μαρόκου


από το Antinews


Αποκαλυπτική είναι η ενημέρωση του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τα ελληνοποιημένα προϊόντα που έχουν κατακλύσει την αγορά και κυρίως τώρα εν όψει των εορτών του Πάσχα που θα υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση.
 Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, «το ΣΔΟΕ, προκειμένου να περιορισθούν φαινόμενα νοθείας, εισαγωγής και διάθεσης προϊόντων στην αγορά ως ελληνικών, διενεργεί προληπτικούς και προσωρινούς ελέγχους σε κάθε μορφή επιχειρηματικής και επαγγελματικής δραστηριότητας για τη διαπίστωση εφαρμογής της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας». Και αυτό διότι σύμφωνα με στοιχεία στην αγορά του Ρέντη έχουν παρουσιαστεί οι πρώτες ελλείψεις σε πατάτες και η τιμή των ελληνικών γεώμηλων έχει φτάσει περίπου στα 0,80 λεπτά με ένα ευρώ, ενώ αν πουλιόνταν ως αιγυπτιακά θα ήταν πολύ κατώτερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται βουλευτές,....




 οι μεγαλέμποροι φέρνουν τα γεώμηλα από την Αίγυπτο στην τιμή των 0, 44 με 0, 49 λεπτών περίπου το κιλό και όταν φθάνουν τα εμπορικά πλοία στον λιμένα Θεσσαλονίκης, η τιμή με τα μεταφορικά ανεβαίνει στα 0,60 λεπτά το κιλό.

Τα γεώμηλα Αιγύπτου καταλήγουν σε διάφορες περιοχές της χώρας (Θήβα, Πελοπόννησο κ.α.) και παίρνουν την “ελληνική ταυτότητα” σε συσκευαστήρια ως εγχώριες.

Το επόμενο βήμα είναι να πουληθούν ως ελληνικό προϊόν με τιμή χονδρικής περίπου 0,70 λεπτά το κιλό.

Όμως αυτό το φαινόμενο δεν έχει να κάνει μόνο με τα γεώμηλα, αλλά με σιτάρι από την Ουκρανία και το Καζακστάν, λεμόνια από την Αργεντινή και την Τουρκία, τομάτες Μαρόκου, αμνοερίφια Βουλγαρίας και Τουρκίας, προϊόντα που κατακλύζουν την αγορά και πουλιούνται ως εγχώρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου