Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Wall Street Journal για Ελλάδα: «Κανείς δεν τολμά να το αποκαλέσει πτώχευση»


από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ«Κανείς δεν τολμά να το αποκαλέσει πτώχευση» είναι ο τίτλος αιχμηρού άρθρου της Wall Street Journal για την Ελλάδα.
Η εφημερίδα καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταματήσουν την άρνηση και «να αρχίζουν να εξηγούν πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το ενδεχόμενο»

Μάλιστα, όπως αναφέρει «η άρνηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων να αναγνωρίσουν ακόμη και την πιθανότητα της ελληνικής χρεοκοπίας είναι στα όρια της κωμωδίας» και συμπληρώνει: «Ακόμη και εάν η Ελλάδα πετύχει τους στόχους του πακέτου στήριξης, θα είναι φορτωμένη με ένα μη διατηρήσιμο χρέος, που ήδη πλησιάζει το 150% του ΑΕΠ. Όλες αυτές οι αναφορές προς το παρόν, αντιμετωπίζονται με σφοδρή άρνηση από εκπροσώπους και άλλους αξιωματούχους»
Η Wall Street Journal αναφέρεται στο προηγούμενο της Lehman Brothers και τονίζει πως το μάθημα για όλους από thn χρηματοοικονομική κρίση που προκλήθηκε είναι ότι «οι επενδυτές δεν γνώριζαν με αρκετή σαφήνεια ποιοι είναι φερέγγυοι και ποιοι όχι, ποιοι θα σωθούν και ποιοι όχι».
«Ο μόνος τρόπος για να μην εξελιχθεί η Ελλάδα στην Lehman της κρίσης χρέους της Ευρώπης δεν είναι να προσποιούμαστε ότι δεν θα γίνει αναδιάρθρωση χρέους, αλλά να αρχίζουμε να εξηγούμε πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το ενδεχόμενο, παρέχοντας περισσότερα στοιχεία για το ποιος πλήττεται και με ποιο τρόπο. Οι τράπεζες που είναι ευάλωτες θα μπορούν να τακτοποιήσουν τα των οίκων τους προτού είναι πολύ αργά» καταλήγει η Wall Street Journal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου