Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Απόλυση εικονολήπτη από το ΕΝΑ CHANNEL … εξαιτίας του Facebook!!!

από το ιστολόγιο piazza den popolo

 
Απίστευτα πράγματα στον χώρο των Media! Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΕΝΑ στην Καβάλα, απέλυσε εικονολήπτη που εργαζόταν 10 χρόνια γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, ο εργαζόμενος ανάρτησε σχόλια στο Facebook για την επιχείρηση.
Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ) απέστειλε επιστολή στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ζητώντας να ανακαλέσει την απόφαση του … και την μήνυση που υπέβαλλε!
Η επιστολή έχει ως εξής:.....




Εκφράζουμε την λύπη μας προς τον νόμιμο εκπρόσωπο Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού Καβάλας ENA CHANNEL Βασίλειο Κουκουτίνη, γιατί απέλυσε, χωρίς να του καταβάλει την νόμιμη αποζημίωση έναν εικονολήπτη που εργάζονταν δέκα (10) χρόνια στον σταθμό υποβάλλοντας ταυτόχρονα μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ο Βασίλης Κουκουτίνης προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη του αναφέρει στο εξώδικο που του απέστειλε, «την 18.03.2011 από πρόθεση αναρτήσατε στην σελίδα που διατηρείτε στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης με τον τίτλο “facebook” δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος της επιχείρησης που διατηρώ».
Εμείς επισημαίνουμε ότι ο εικονολήπτης είναι μέλος της Ένωσής μας και ότι όλα ξεκίνησαν μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού, με αίτημα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να εφαρμοστεί η ΣΣΕ.
Ο Βασίλης Κουκουτίνης θεώρησε ότι την συγκέντρωση την προκάλεσε ο συγκεκριμένος εικονολήπτης γι’ αυτό από την μέρα εκείνη (17.03.2011) και μέχρι την απόλυση του (31.03.2011) τον είχε σε συνεχόμενα ρεπό και σε υποχρεωτική άδεια.
Αξιοσημείωτο είναι ότι την προηγούμενη της απόλυσης (30.03.2011) στην συμφιλιωτική συνάντηση που έγινε, παρουσία της Ένωσης, στην Επιθεώρηση Εργασίας Καβάλας, ο Βασίλης Κουκουτίνης όχι μόνο δεν ανάφερε τίποτα περί συκοφαντικής δυσφήμισης και για την πρόθεσή του να απολύσει τον εικονολήπτη υποβάλλοντας ταυτόχρονα μήνυση εναντίον του, αλλά υπέγραψε ότι θα του καταβάλει όλα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα του που ανέρχονται σε 2.852,67€ έως τις 30.04.2011 και του ζήτησε να επιστρέψει στην εργασία του αμέσως μετά την λήξη της άδειάς του.
Εμείς σε μια ύστατη προσπάθεια να διατηρηθεί η εργασιακή ειρήνη στον τηλεοπτικό σταθμό, ζητάμε από τον Βασίλη Κουκουτίνη να ανακαλέσει την απόλυση και να αποσύρει την μήνυση άμεσα.
Σε διαφορετική περίπτωση καλούμε τους τεχνικούς της Βόρειας Ελλάδας να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την πραγματοποίηση μεγάλων συγκεντρώσεων στην Καβάλα (θα δρομολογηθούν λεωφορεία από όλους του Νομούς σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου