Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Προς εξαφάνιση 230 εκατ. εκτάρια δασών μέχρι το 2050




Περισσότερα από 200 εκατομμύρια εκτάρια δασών απειλούνται με εξαφάνιση μέχρι το 2050, σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Το γεγονός αυτό θα έχει δραματικές συνέπειες για το κλίμα, τη βιωσιμότητα των ζωικών και φυτικών ειδών και την οικονομική ανάπτυξη του πλανήτη, σύμφωνα με το WWF.
Η παγκόσμια οργάνωση κάνει έκκληση σε οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες να σταματήσουν την αποψίλωση των δασών σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και την υποβάθμιση των δασικών εκτάσεων, από σήμερα μέχρι το 2020.

«Τα δάση εξασφαλίζουν τη διαβίωση του ανθρώπινου είδους όπως και κάθε έμβιου όντος, ενώ παρέχουν τους πόρους για πολλές επιχειρήσεις. Για τους λόγους αυτούς, η διακοπή της αποψίλωσης των δασών δεν πρέπει να αποσχολεί μόνο τους πολιτικούς», δήλωσε ο Φίλιπ Γκόλτενμποτ, αρμόδιος για τα δάση στο WWF της Γερμανίας.
Το WWF ζητάει ένα μακροπρόθεσμο προγραμματισμό για τη χρήση των δασικών πόρων. «Επωφελείς εναλλακτικές εμφανίζονται όταν οι οικονομικοί και πολιτικοί υπεύθυνοι συνεργάζονται», δηλώνει η οργάνωση, αναφέροντας το παράδειγμα ενός σχεδίου για το Βόρνεο (Ινδονησία), που αφορά 220.000 εκτάρια.
Η μελέτη του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση εκπονήθηκε με την ευκαιρία του διεθνούς έτους για τα δάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου