Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΠΑΣΚΕ κατά κυβέρνησης για το μνημόνιο 2


από το ΒΗΜΑ



Οξύνεται η πολιτική κρίση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος εξαιτίας των νέων μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας. Με επίσημη ανακοίνωση της η συνδικαλιστική παράταξη του ΠαΣοΚ ΠΑΣΚΕ, διαφωνεί με τα «μέτρα του μνημονίου 2»,ζητά από την κυβέρνηση «να απαγκιστρωθεί από την συγκεκριμένη αδιέξοδη πολιτική» και ξεκαθαρίζει ότι «θα αντιπαλέψει την εφαρμογή της». 

Το «φάρμακο» των δύο μνημονίων είναι χειρότερο από την «αρρώστια», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚΕ και χαρακτηρίζει τα μέτρα «κοινωνικά άνισα, άδικα και αναποτελεσματικά»ενώ το μνημόνιο 2 «κοινωνικά επαχθέστερο» του πρώτου.

Μιλάει για «βίαιη δημοσιονομική λιτότητα, ακραία απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής ασφάλισης». 

Κάνει εκτενή αναφορά στις ιδιωτικοποιήσεις λέγοντας ότι πρόκειται για «γενικευμένη εκποίηση» καθώς «βγαίνουν στο σφυρί ωσάν να πρόκειται για "shopping list" των τοκογλύφων δανειστών».

«Τα λίγα δισεκατομμύρια των αποκρατικοποιήσεων είναι σταγόνα στον ωκεανό των ελλειμμάτων και του χρέους, τονίζει η ΠΑΣΚΕ, ενώ η απώλεια αναπτυξιακών εργαλείων είναι τεράστια για την πατρίδα και τις επερχόμενες γενεές». 

Η ΠΑΣΚΕ χαρακτηρίζει την οικονομική κρίση την ευρωπαϊκή και διεθνή και επιτίθεται στις ηγεσίες της Ευρώπης χαρακτηρίζοντας τες «συντηρητικές, αδύναμες και μοιραίες», αλλά και «αναντίστοιχες με την έκταση και το βάθος της κρίσης». 

Τέλος επισημαίνει ότι «ο κόσμος της μισθωτής εργασίας – ενεργοί και απόμαχοι – δεν αντέχουν άλλο» και ζητά από την κυβέρνηση «να απαγκιστρωθεί από την αδιέξοδη πολιτική». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου