Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Βιοτεχνία κατασκευής αυτοκινήτων στην Κατερίνη

 


από το ιστολόγιο Καλά ΝέαΠαρά το μνημόνιο και τις δυσκολίες που δημιουργεί σε όλους η οικονομική κρίση, υπάρχει στη χώρα μας μια βιοτεχνία κατασκευής αυτοκινήτων που εξάγει τα προϊόντα της στο εξωτερικό!
Η Replicar Hellas αποτελεί την εξαίρεση του γνωστού από δεκαετίες κανόνα που ορίζει ότι «μέσα στην ελληνική επικράτεια δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα δημιουργικό από κατασκευαστικής πλευράς». Να, λοιπόν, που η λειτουργία και μόνο αυτής της επιχείρησης αποδεικνύει ότι τελικά υπάρχουν δυνατότητες να κάνει κάποιος κάτι διαφορετικό, αρκεί να ξέρει καλά τη δουλειά του και να έχει στο μυαλό του κάποιο όραμα. Όλα τα παραπάνω στάθηκαν αρκετά για να μας οδηγήσουν μέχρι την πόλη της Κατερίνης, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Replicar Hellas, για μια λεπτομερή «εξερεύνηση» και μια εκ βαθέων συζήτηση με τον ιδιοκτήτη της, τον κ. Ηλία Γαγανέλη. Πρέπει να πούμε πως ό,τι αντικρίσαμε εκεί μας εντυπωσίασε: οργάνωση άψογη για το είδος της επιχείρησης και αυτοκίνητα τέλειας συναρμογής, που σε «έπειθαν» με την ομορφιά και την ιδιαίτερη προσωπικότητά τους. Όλα στο χώρο των 920 τ.μ. της επιχείρησης, που απασχολεί τέσσερα άτομα μόνιμο προσωπικό, ήταν εργονομικά κατανεμημένα και λειτουργικά.
Tα μοντέλα
Η βιοτεχνία της Κατερίνης κατασκευάζει δύο τύπους της Porsche 356A, τη Speedster και τη Wide Body με τις διογκωμένες εξωτερικές διαστάσεις. Τα πλαίσια των οχημάτων προέρχονται από το πασίγνωστο VW Beetle, ενώ για την ολοκλήρωση των αμαξωμάτων τους χρησιμοποιείται πολυεστέρας που διαθέτει πιστοποίηση ISO. Ο γερμανικός οργανισμός ΤUV έχει πιστοποιήσει επίσης τα υποπλαίσια που χρησιμοποιούνται για τις ρέπλικες των 356Α. Τα προαναφερθέντα μοντέλα διαθέτουν τετράχρονους αερόψυκτους επίπεδους κινητήρες 1,6, 2,0 και 2,3 λίτρων προδιαγραφών Εuro 1, επιμελημένους από την Ganas Tuning, η οποία έχει την έδρα της στο Περιστέρι. Η Replicar Hellas κατασκευάζει, επίσης, πανομοιότυπα της 550 Spyder, των οποίων το πλαίσιο είναι σωληνωτό. Τα μηχανικά σύνολα που προορίζονται γι’ αυτό το μοντέλο είναι υδρόψυκτα των 2,5, 2,7 και 3,2 λίτρων με προδιαγραφές Εuro 4. Όλα τα αυτοκίνητα της βιοτεχνίας προσφέρονται με γραπτή εγγύηση δύο χρόνων για τα μηχανικά μέρη, τριών για το χρώμα και επτά για τη σκουριά.

Target group...
Τα μοντέλα της Replicar Hellas προορίζονται αποκλειστικά για το εξωτερικό. Στα τρία χρόνια της κατασκευαστικής δραστηριότητάς της έχει συνεργαστεί επιτυχημένα με εμπόρους αυτοκινήτων της Γερμανίας, της Πορτογαλίας και της Ελβετίας, ενώ σύντομα αναμένεται να διεισδύσει σε Ισπανία και Ολλανδία. Σε αυτές τις χώρες ο αγοραστής μιας ρεπλίκας μπορεί να αποκτήσει ένα ανάλογο αυτοκίνητο ελληνικής κατασκευής με κόστος λίγο μικρότερο από 40.000 ευρώ._ Σπ. Χατ.

«Replica: Tο πανομοιότυπο ενός αυτοκινήτου που σταδιοδρόμησε στο παρελθόν, το οποίο κατορθώνει να αναπαραγάγει τη φιλοσοφία εκείνου, με τη μόνη διαφορά ότι όλα του τα υλικά είναι απολύτως καινούργια.»
http://www.replicarhellas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου