Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

«Απαράδεκτο να μας θεωρείτε Έλληνες» λέει ο Μεχμέτ Δερντιμάν, υποψήφιος σύμβουλος με τον Γιώργο Παυλίδη !

από την εφ. Φωνή της Ροδόπης


Ως απαράδεκτη συμπεριφορά χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΕΠΑΘ Ροδόπης – Έβρου, Μεχμέτ Δερντιμάν, και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης με το συνδυασμό «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη, το γεγονός ότι μοιράστηκαν σε παιδιά δημοτικού του Λυκείου Ροδόπης ποιήματα που ανέφεραν τη λέξη «Έλληνας» !

Συγκεκριμένα, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και της καθιερωμένης γιορτής που γίνεται σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας, δάσκαλοι στο μειονοτικό Δημοτικό του χωριού Λύκειο Ροδόπης μοίρασαν στους μαθητές ποιήματα που περιείχαν τους στίχους «Έλληνας γεννήθηκα και Έλληνας θα πεθάνω» και «Ελληνάκι». 


Το γεγονός αυτό προκάλεσε καταρχήν την έντονη αντίδραση κάποιων γονέων, οι οποίοι μετέφεραν τα ποιήματα στον πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων ΕΠΑΘ Ροδόπης – Έβρου κ. Μεχμέτ Δερντιμάν, ο οποίος φρόντισε αμέσως να στείλει επιστολή στην αρμόδια Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου καθώς το περιεχόμενο των ποιημάτων απ’ ότι φαίνεται εξόργισε και τον ίδιο.

Παράλληλα ζητάει από την Υπουργό να επιληφθεί του θέματος και να μην επιτρέψει ξανά παρόμοια γεγονότα που πλήττουν, σύμφωνα με τον ίδιο, την ομαλή συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή !

Στην επιστολή του ο Μεχμέτ Δερντιμάν αναφέρει αναλυτικά :

«Όπως ενημερώθηκε ο σύλλογος μας από τους κηδεμόνες του μειονοτικού δημοτικού Λυκείου του νομού Ροδόπης, κάποιοι δάσκαλοι του ελληνικού προγράμματος, επ’ ευκαιρία της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου έδωσαν στους μειονοτικούς μαθητές ποιήματα που περιλαμβάνουν τους στίχους «Έλληνας γεννήθηκα και Έλληνας θα πεθάνω» και «Ελληνάκι». Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά προκάλεσε αγανάκτηση στα μέλη μας. Τέτοιου είδους κινήσεις είναι απαράδεκτες.

Οι ταυτότητες των κοινοτήτων δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στις επιλογές των δασκάλων . Όπως και η συμμετοχή στην προσευχή της Εκκλησίας δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στις επιλογές των γραμματέων των Δήμων και Κοινοτήτων.

Συμφωνώντας με τις παραπάνω αρχές, προσδοκούμε την βοήθεια σας για τη διασφάλιση της τάξης ώστε στο μέλλον αυτοί οι δάσκαλοι να μην διαταράσσουν την ομαλή συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή, και θέλουμε να αναφέρουμε πως πρόκειται για παιδιά και είναι ανάγκη να αντιμετωπίζονται με ευαισθησία. Ελπίζουμε στην άμεση επέμβαση του Υπουργείου στο θέμα αυτό. Παρακαλούμε ως σύλλογος να ενημερωθείτε για το θέμα αυτό».

Άραγε, την παραπάνω ενέργεια και τις προσωπικές αντιλήψεις του κ. Δερντιμάν τις γνωρίζουν ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης, και ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Κώστας Μιχελής; Ή μήπως στο κυνήγι της ψήφου και της «καρέκλας» του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη αντίστοιχα επιτρέπονται τα πάντα, ακόμα κι αν αυτά είναι εις βάρος της ίδιας μας πατρίδας;

Κάτι τέτοιες παρόμοιες πολιτικές εδώ και πολλές δεκαετίες οδήγησαν τη Θράκη μας στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου