Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΠΑ: Rothschild, UBS και Alpha Bank οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης

Για  μία ακόμη φορά, η Rothschild  σύμβουλος σε ελληνική αποκρατικοποίηση.



απο την Ημερησία 3/11/2010


Υπεγράφη χθες η συμφωνία με τους τρεις συμβούλους αποκρατικοποίησης, για τη ΔΕΠΑ δηλαδή με τις Rothschild, που θα είναι και η επικεφαλής, τη UBS και την Alpha Bank αναφέρουν σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

Πρόκειται για την τρίτη ή τέταρτη φορά τα τελευταία 8 χρόνια που το ελληνικό δημόσιο επιχειρεί, χωρίς καμία επιτυχία, μέχρι σήμερα, να πουλήσει μερίδιο της ΔΕΠΑ.
Οι σύμβουλοι καλούνται να προτείνουν λύσεις στα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αποκρατικοποίηση της εταιρείας αερίου: Πώς θα απαλλοτριωθεί η οψιόν που έχει η ΔΕΗ για την εξαγορά του 30% των μετοχών της ΔΕΠΑ, χωρίς το Δημόσιο να αναγκαστεί να καταβάλει χρήματα και τι θα γίνει με τον ΔΕΣΦΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ) στον οποίο το Δημόσιο επιδιώκει να αποκτήσει απευθείας συμμετοχή και να έχει και τον έλεγχο της εταιρείας.
Η άσκηση περιπλέκεται επειδή τα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν το 35% της ΔΕΠΑ και ανάλογα δικαιώματα στον ΔΕΣΦΑ, τα οποία προφανώς διατηρούν σε περίπτωση που γίνει πλήρης ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΔΕΣΦΑ από τη ΔΕΠΑ.
Ιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου