Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο χρυσός των ΗΠΑ και η CIA πίσω από την περιπέτεια του Στρος Καν


από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ




Η ανακάλυψη του Ντομινίκ Στρος Καν πως ο χρυσός των ΗΠΑ είχε "φυγαδευτεί" από το περίφημο θησαυροφυλάκειο του Φορτ Νοξ με κατεύθυνση προς το εξωτερικό αποτελεί τον πραγματικό λόγο της περιπέτειας του Στρος Καν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αναφορές των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας The Santos Republic.

Ειδικότερα, η σεξουαλική επίθεση στην καμαριέρα "στήθηκε", σύμφωνα με την έκθεση των ρωσικών υπηρεσιών, την εποχή που ο Στρος Καν βρισκόταν στις ΗΠΑ για να μάθει από πρώτο χέρι γιατί η αμερικανική κυβέρνηση "πάγωσε" την παράδοση στο ΔΝΤ 191,3 τόνων χρυσού, που προέβλεπε συμφωνία υπογεγραμμένη από τις δύο πλευρές τον Απρίλιο του 1978. Ο χρυσός προοριζόταν για την κάλυψη των λεγόμενων Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρεται, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα έμαθαν πως διπλοί πράκτορες της CIA εφοδίασαν τον Στρος Καν με αποδεικτικά στοιχεία πως όλος ο αμερικανικός χρυσός, που υποτίθεται πως φυλασσόταν στο Φορτ Νοξ, απλά δεν υπήρχε εκεί.

Όταν ο Στρος Καν κατάλαβε πως τα στοιχεία-βόμβα που είχε στα χέρια του ήταν ικανά να τινάξουν στον αέρα την αμερικανική και, αλυσιδωτά. την παγκόσμια οικονομία, ενημέρωσε τις γαλλικές Αρχές πως εγκαταλείπει εσπευσμένα τη Νέα Υόρκη.
Οι Γάλλοι πράκτορες τον ειδοποίησαν πως ήδη τον ψάχνουν οι αμερικανικές Αρχές και τον καθοδήγησαν να πάει αμέσως στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης χωρίς το κινητό του για να μην εντοπιστεί.

Ο Στρος Καν εκτέλεσε στην εντέλεια αυτές τις οδηγίες μέχρι που επιβιβάστηκε σε μια πτήση της Air France με προορισμό το Παρίσι, όταν και έκανε το μοιραίο λάθος να τηλεφωνήσει στο ξενοδοχείο από ένα τηλέφωνο στο αεροπλάνο. Ύστερα από λίγο έπεφτε στα χέρια Αμερικανών πρακτόρων.

Το σενάριο συνωμοσίας γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο και εντυπωσιακό από άλλη μία αποκάλυψη.
Ο Στρος Καν "μοιράστηκε" τις αποδείξεις για τον αμερικανικό χρυσό με τον φίλο του, τον Αιγύπτιο τραπεζίτη Μαχμούντ Αμπντέλ Σαλάμ Ομάρ, ο οποίος επίσης όλως τυχαίως κατηγορήθηκε και αυτός από τις ΗΠΑ για ένα σεξουαλικό έγκλημα... επίσης κατά καμαριέρας πολυτελούς ξενοδοχείου, παρά το γεγονός ότι είναι 74 ετών και πιστός μουσουλμάνος.


Σημειώνεται ότι ο Πούτιν μόλις πήρε στα χέρια του την έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών, έγινε ο πρώτος ηγέτης στον κόσμο που δήλωσε πως κάτι κρύβεται πίσω από τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ. Ηδη από τις 29 Μαΐου ο Πούτιν δήλωσε ξεκάθαρα: "Είναι δύσκολο για μένα να αξιολογήσω τα κρυμμένα πολιτικά κίνητρα, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα έγιναν όπως φαίνονται και με τον τρόπο που είχαν αρχικά παρουσιάσεί. Κάτι δεν μου πάει καλά...".
Ενδιαφέρον είναι ακόμη ότι ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων και υποψήφιος για την προεδρία το 2012 Ρον Πολ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θεωρεί πως η αμερικανική κυβέρνηση λέει ψέματα για τον χρυσό που υποτίθεται ότι φυλάσσεται στο Φορτ Νοξ. Μάλιστα, προς τα τέλη του 2010, ο βουλευτής είχε ζητήσει να γίνει έλεγχος σχετικά με το θέμα.
Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν πιστεύει πως δεν υπάρχει καθόλου χρυσός στο Φορτ Νοξ, ο ίδιος είχε απαντήσει σαφώς: "Νομίζω ότι είναι μια πιθανότητα".
Μάλιστα, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη του Στρος Καν, ο Πολ απηύθυνε νέα έκκληση στις ΗΠΑ να πουλήσουν αποθέματα χρυσού λέγοντας: "Με την (υψηλή) τιμή που έχει τώρα ο χρυσός και το τεράστιο πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζουμε πρέπει, σίγουρα, να πουλήσουμε στο peak".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου