Ιστότοπος εναλλακτικής ενημέρωσης, με σταχυολόγηση και παρουσίαση αξιοπρόσεκτων ειδήσεων και απόψεων.






AddThis

Bookmark and Share

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Να μη χαλάσει το κίνημα


από το ΒΗΜΑ



Μέχρι τώρα το κίνημα των «αγανακτισμένων» έστελνε πολιτικά μηνύματα. Όσο και αν το αμφισβητούσαν αυτό οι βαρόνοι της πολιτικής! Ποια ήταν αυτά τα μηνύματα;

Έστω αφιλτράριστα ή «υποτονικά».

Οτι ένας μεγάλος κόσμος δεν αντιπροσωπεύεται πια από τα υπάρχοντα κόμματα! Και αυτό είναι και επικίνδυνο ( και υγιές μαζί)! Ότι την κρίση την πληρώνουν και πάλι οι αδύνατοι (οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι)! Ότι οι φοροφυγάδες την γλυτώνουν!

Ότι οι πλούσιοι (σοσιαλιστές και συντηρητικοί) έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω! Κάποιοι τα υπολογίζουν σε 70 ή 100 δισ. ευρώ! Ότι οι αυτουργοί των σκανδάλων –από τις υποκλοπές ως το Βατοπαίδι- δεν έχουν τιμωρηθεί ! Ότι ο άνεργος δεν πείθεται πια από τα ωραία λόγια ! Ότι το μέλλον είναι σκοτεινό!

Όμως κάτι ράγισε σε αυτή την εικόνα. Όταν κάποιοι ανεγκέφαλοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την έξοδο των βουλευτών από τη Βουλή. 

Είναι κρίμα! Γιατί αυτές οι αντιδράσεις ακυρώνουν όλα τα παραπάνω μηνύματα! Γιατί είναι ισοπεδωτικές , «αντιπολιτικές» και ανίσχυρες!

Εμείς χρειαζόμαστε, αντίθετα, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές τις υγιείς αντιδράσεις . Και μόνο το μέγεθος των συγκεντρώσεων κάθε μέρα στέλνει το δικό του μήνυμα!

Ας συνεχίσει, λοιπόν, αυτό το κίνημα, έτσι όπως άρχισε! Ειρηνικά! Και ας θυμούνται όλοι ένα πράγμα : ότι και ένα χαμόγελο πολλές φορές μπορεί να είναι πολύ πιο «βίαιο» μέσο, σε σύγκριση με την ίδια τη βία ή άλλες αντιδράσεις! 

Καλφέλης Γρηγόρης
Καθηγητής της Νομικής Σχολής στο ΑΠΘ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου